måndag, mars 23, 2009

- mer vårtecken

Då min arbetsdag var över tog lintotten och jag en liten kort promenad. Det är så underbart nu när det ljust på längre in på kvällen, ännu klockan halv sju, sju är det ljust. Jag blir lycklig! Det är glädjande! Det går mot vår! Jag vill bara ha mer och mer vår! Ge mig mer vår!
På vår lilla promenad upptäckte vi några vårblommor i vår egna lilla park här på Ellstorp, Ellstorpsparken. Vad det är för blommor det vet jag dessvärre inte. Kanske är det någon där på andra sidan datorskärmen som kan hjälpa mig med artbestämningen och på så sätt öka på min kunskapsbank. För jag ska erkänna att det där med blommor och blader är inte riktigt min starka sida. Jag önskar att jag vore mer kunnig. Än idag minns jag när jag som barn var ute och promenderade med min farmor och hon kunde alltid alla namn på alla olika sorters blommor, buskar och träd. Idag som vuxen önskar jag att jag kunde minnas all den kunskap som hon bidrog med då vi var ute och gick.


Tillägg den 26 mars
Min goda väninna L kom med glada tillrop i en kommentar och berättade att blommorna som är fotograferade är scilla och iris. Tack, tack, hemskt mycket tack! Nu har det fyllts på i kunskapsbanken i facket blommor i min hjärna! :-)

2 kommentarer: