torsdag, april 09, 2009

- glädjande kollobesked

Idag blev lintotten glad! Idag kom beskedet om att hon även i år kommer att få lov att åka iväg på en två veckors lång kollovistelse i sommar. Lintott har sedan sommaren 2003 åkt iväg på kollo varje sommar och hon har alltid valt att åka till Sagostunderna i Höllviken och alltid samma tur, dvs den som innfaller i månadsskiftet juli-augusti. Kollot drivs av Malmö Sommargårdar en stiftelse som ägs av Malmö kommun. De har kollloverksamhet både på Sagostunderna i Höllviken och i Barnens by i Hästveda.

På Malmö Sommargårdars hemsida kan man läsa följande om Sagostunderna i Höllviken:
Sagostunderna är ett område som använts som kollo sedan 1920-talet. Då var tomten omgiven av åkrar och sommarstugor, numera är Sagostunderna omgiven av mest åretruntboende. I en egen liten sommarvärld finns mindre
skogsområden, stora gräsmattor för lek och spel, samt en stor gräsplan för fotboll och andra sporter, lekställningar med gungor och annat. Området är inhägnat för säkerhetens skull. Sagostunderna består av: Lillstugan med 24 förskolebarn, Röda stugan och Gula stugan med 30 respektive 32 barn i åldern 7-13 år. I varje stuga finns förutom sovsalar, duschrum och toaletter. Varje barn har ett eget klädskåp och en egen låda till personliga saker. Matsal med kök samt lekstuga finns i två fristående byggnader. Samtliga byggnader renoverades invändigt 2007/08. För miljöns skull värms varmvattnet och till viss del stugvärmen upp med solenergi. Från Sagostunderna är promenaden till havet och sandstranden cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar