onsdag, april 01, 2009

- första april

Första april idag och inte har jag blivit lurad inte.
Däremot hade Sydsvenskan som vanligt en specialskriven artikel dagen till ära, som idag berättade om en revolutionerande bil, en så kallad vindbil som drivs av vindkraft! Om du är nyfiken på bilens utseende och dess teknik kan du på sydsvenskan.se spana in en fantastisk grafik. Läs även intervjun med professor Per Peter Theum, hjärnan bakom bilen. Den uppmärksamme noterar genast att denne professor har ett påfallande konstigt namn, men det krävs att man vet vad evighetsmaskin heter på latin.
Jag måste faktiskt säga att Sydsvenskan verkligen anstränger sig med sina aprilskämt. Kanske inte alla gånger för att lyckas i ambitionen med att lura någon läsare, utan för att de bygger in så mycket fakta , ordval och namn på personer i artikeln som avslöjar att det faktiskt rör sig om ett aprilskämt. Ja, såsom med exemplet med professorns namn i dagens aprilskämt.
Idag, på årets första april, gick Sydvenskan så långt att man även avtäckte denna fantastiska bil i Lund under dagen, vilket är förevigat med ett filmklipp.

Kan ju inte låta bli att låta dig få njuta av April, April med Siw Malmkvist från Melodifestivalen 1961. Ljudet är inte det bästa, men vad kan man begära av ett klipp med över 45 år på nacken! Låten passar i alla fall utmärkt en dag som idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar