söndag, december 07, 2008

- helg i julens tecken

Denna helgen har sannerligen gått i julens tecken. I lördags kväll var jag och min dotter hemma hos en väninna. Vi pratades vid under dagen och bestämde att vi framåt kvällning skulle träffas och vara kreativa och skapa våra egna julkort. Vi hade en mysig och trevlig kväll med mycket pyssel och prat. Mina alster från kvällen har jag ännu inte förevigat på bild. Det kommer, jag lovar. Kanske lika bra att visa upp dem först när alla julkort för året är gjorda. Jag brukar faktiskt pyssla ihop egna kort, både till födelsedagar och jul. Det är riktigt kul att få skapa och kreera. Det lustiga är att jag aldrig riktigt vet hur ett kort ska komma att se ut i slutändan, utan jag skapar allt eftersom på något sätt. Men som jag nämnde, jag lovar att visa upp mina alster här.

Idag när det var 2:a advent har jag och min dotter varit hemma hos min syster och yngsta dotter och bakat. Vi bakade både lussebullar och pepparkakor med kristyr. Lussebullar gjordes på egen deg men pepparkakor bakades på köpt deg och även kristyren var köpt. Tur att det finns färdigt ibland så att man inte alltid behöver vara så himla helylle och duktig och göra allt från grunden!
Kolla in bilderna och se så goda lussebullarna ser ut och så fina pepparkakorna blev efter att tjejerna hade fått skapat egna mönster på dem. Man behöver inte alltid följa givna mallar...

Lussebullar

Pepparkakor med inspiration från smileysar och...

pepparkakor... alla pepparkakor måste inte ha traditionella former...

1 kommentar: