tisdag, december 30, 2008

- juldagar och influensa är förbi

Ja, julen den är förbi och julafton förlöpte lugnt och i trevligt sällskap. Vill gärna visa det fina pepparkakshus som min äldsta systerdotter och hennes pojkvän gjorde inför julen. De har själva ritat mallarna till huset, bakat ut pepparkaksdegen (iof köpt) och tagit ut bitarna och bakat dem i ugn för att därefter smycka det fint med hemmagjord kristyr och godis.

Titta bara så fint pepparkakshuset blev!



Vadå influensa förbi? Jo, både jag och min dotter blev allt bra sjuka efter att alla juldagar var överstökade. Så vi har legat här hemma i varsin hörna av soffan som några andra soffpotatisar och konstant snutit oss, hostat, snörvlat och tyckt allmänt synd om oss själva. (för visst har ingen annan någonsin varit så sjuka som vi varit...!) Den av oss som har orkat krypa ur soffan har fixat varmt te med honung och hämtat febernedsättande tabletter.
Nu är vi nog allt på bättringsvägen eftersom idag är första dagen som vi äntligen äter lagad mat sedan Annandag Jul. I förrgår åt vi chips med dippa, vilket var vår middag den dagen och även det enda vi åt. Igår fick vi i oss endast vaniljglass med chokladsås. Visst var inget av detta det mest nyttiga man kan välja att inta, men det är enkelt att stoppa i sig och kräver inget större arbetsinsats för att tillreda! Är man sjuk så har nöden ingen lag! Och varför måste man ständigt vara så himla helylle och ordentligt? Funkar det att stoppa i sig glass eller chips, ja , då gör man det?! :-)

1 kommentar:

  1. Stackare.
    Ni kunde ringt så hade vi kommit med kycklingsoppa.
    Kram

    SvaraRadera