tisdag, februari 24, 2009

- sött & gött

Idag är det fettisdagen vilket är synonymt med semledagen i Sverige. Jag som då ännu inte har uppfyllt kvoten för semlor för året inhandlade två stycken när jag promenerade hem från kontoret. Semlorna mottogs med stort leende på läpparna av lintotten där hemma. Och glufsades i med mycket spår av florsocker och grädde runt munnen när den var spårlöst försvunnen på tallriken.
Lätt är att förstå att semlan står för det som är sött! Det som var gött idag, kommer jag till nu. Medan min lintott var på scouterna gjorde jag ett försök att springa en runda. Jag har inte kunnat springa på evigheter, eftersom jag har fått en sån j...ä smärta i underbenen varje gång jag har varit ute för att springa. Istället har jag varit tvungen att hålla mig till promenerande, vilket inte alltid känns lika kul, inte så där effektivt som jag vill, plus inte så svettigt! Så idag fick jag då för mig att testa springandet igen, och detta, vill jag tillägga, inte med anledning av att jag tidigare under dagen intog en semla!
Jag var ute och sprang i ganska exakt 45 minuter och det fungerade. Inte för att jag sprang överdrivet snabbt, skulle väl tro att jag avverkade ca 5 km under mina 45 minuter vilket inte ger en överdrivet bra hastighet. Fast, vid närmare eftertanke.... inte är väl 9 minuter per km helt fy skam? Jag har ju trots allt inte kunnat springa sedan i oktober! Kan ju fortsätta med lite matte och då även delge medelhastigheten uttryckt i km/h vilket då blir 6,67 km/h. Not bad!?
Oavsett hastighet för mitt springande så kan jag glädjande meddela att det funkade att springa! Wow! Och det var just det som var så himla gött!

Semla som senare landade i min mage!

1 kommentar: